11.5.2021

Kokoontumisrajoitukset Länsi- ja Sisä-Suomessa yhä voimassa, mutta muutoksia tuli.

Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintovirasto jatkaa yleisötilaisuuksien ja yleisten kokousten osallistujamäärän rajoittamista alueellaan ajalla 12.5. - 1.6.2021.

Pirkanmaan sairaanhoitopiirin alueella sekä Punkalaitumen kunnassa osallistujamäärä rajoitetaan enintään 50 henkilöön. Keski-Suomen, Vaasan ja Etelä-Pohjanmaan sairaanhoitopiirien kuntien alueilla osallistujamäärä rajoitetaan 50 henkilöön, mutta näillä alueilla voidaan 12.5.
alkaen järjestää yli 50 henkilön yleisötilaisuuksia ja yleisiä kokouksia edellyttäen, että kaikkien toimintaan osallistuvien on tosiasiallisesti mahdollista välttää lähikontakti toisiinsa noudattaen OKM:n ja THL:n ohjeistusta.

Uusi päätös korvaa ajalla 12.5. - 16.5.2021 aluehallintoviraston 26.4. antaman päätöksen.
Määräys on voimassa 12.5. - 1.6.2021.


Avin uusin tiedote kokoontumisrajoituksista 11.5.2021 15:31
https://avi.fi/tiedote/-/tiedote/69909088

28.4.2021

Poikkeusolojen päättymisestä tiedotettiin medioissa 27.4.2021

Yli kuuden henkilön yleisötilaisuudet ja yleiset kokoukset sisä- ja ulkotiloissa on kielletty Pirkanmaan sairaanhoitopiirin alueella aluehallintoviraston päätöksen nojalla 30.4. asti.
Avi vastaa yleisötilaisuuksien rajoituksista.

Avin uusin päätös kymmenen henkilön kokoontumisrajoituksesta on voimassa 1.5.-16.5.2021.

Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintovirasto jatkaa yleisötilaisuuksien ja yleisten kokousten osallistujamäärän rajoittamista alueellaan toukokuussa. Pirkanmaan sairaanhoitopiirin alueella sekä Punkalaitumen kunnassa osallistujamäärä rajoitetaan kymmeneen henkilöön.

Keski-Suomen, Vaasan ja Etelä-Pohjanmaan sairaanhoitopiirien kuntien alueilla osallistujamäärä rajoitetaan 20 henkilöön. Keski-Pohjanmaan (pl. Reisjärvi) sairaanhoitopiirin alueella osallistujamäärä aikavälillä 1.5.–2.5.2021 rajoitetaan 20 henkilöön, mutta alueella voidaan 3.5. alkaen järjestää yli 50 henkilön yleisötilaisuuksia ja yleisiä kokouksia edellyttäen, että yleisö voidaan sijoittaa omille istumapaikoille tai omille alueille enintään 50 henkilön erillisiin katsomolohkoihin tai yleisölle tarkoitettuihin alueisiin, joihin jokaiseen on oltava omat kulkureitit, palvelut sekä tapahtumahenkilökunta. Terveysturvallisuus pitää edelleen taata kaikissa asiakas- ja toimitiloissa.


https://avi.fi/tiedote/-/tiedote/69907367


Usein kysyttyjä kysymyksiä koronaviruksesta/aluehallintovirasto

15.12.2020

Ohjeet muuttuvat ja tarkentuvat ja nämä on kirjoitettu päiväyksen mukaisen ohjeistuksen ja tiedon mukaan.

Jos henkilö on altistunut koronalle (eli on ollut lähikontaktissa koronapositiivisen kanssa joko 48h ennen koronapositiivisen oireiden alkamista tai hänen oireillessa), tartuntatautilääkäri arvioi karanteenin tarpeellisuuden. Karanteeni on keskimäärin 10vrk viimeisestä altistuksesta ja perheenjäsenillä 14vrk koronapositiivisen oireiden alkamisesta.

Jos nyt on kyseessä altistuminen altistuneelle, niin tartunnan mahdollisuus on hyvin pieni enkä näkisi tarpeelliseksi muuta kuin seurata omia oireitaan ja hakeutua heti ja herkästi testiin, jos pienintäkään koronaan viittaavaa oiretta (ylähengitystieinfektion oireet, kuume, ripuli…). Koronapositiivinen alkaa tartuttaa jo 48h ennen oireiden alkua ja osa voi toki olla oireettomiakin ja silti tartuttaa.

Oireettomia ei toistaiseksi testata koronan suhteen muuten kuin infektiolääkärin ohjeistuksesta. Altistumisen jälkeen varmuuden vuoksi testaaminen ei ole järkevää, koska itämisajan ajatellaan olevan 1-14vrk.

Tärkeää on huolehtia hyvästä käsi- ja yskimishygieniasta. Pitää 2m turvavälit sekä käyttää suu-nenäsuojainta kaikissa kohtaamisissa.

Koronavilkku kannattaa olla käytössä ja jos saa koronavilkun kautta hälytyksen, kannattaa vähentää omia kontakteja ja liikkumista kodin ulkopuolella 10vrk altistuksesta.

Tässätilanteessa on tärkeää muistaa, että altistuminen ei aina johda tartuntaan. Altistunut on harvoin heti altistumisen jälkeen itse tartuttava. Mahdollisten oireiden ilmaantuessa on hakeuduttava heti koronatestiin ja elettävä karanteeninomaisissa oloissa siihen saakka, kun testitulos valmistuu.

Lotta Myllärinen

Yleislääketieteen erikoislääkäri

Sairaanhoidon apulaisylilääkäri

Oma lisäyksemme:

Altistunut voi saada myös oireettoman koronan. Ethän tule altistuneena saati oireellisena tilaisuuksiin. Epidemia-aikana järjestämme pääasiassa etäkoulutuksia ja livetilaisuuksia korkeintaan hyvin pienille ryhmille suositusten ja määräysten mukaisesti.

Power Competence Oy