Älä jää tuleen makaamaan. Kuka nousee montusta ylös?

Jos kaadut, nouse ylös. Jokaiselle on joskus sanottu näin, mutta tämä neuvo on vaikeaa muistaa silloin kun tilanne on todella vaikea ja satuttaa. Tulet kaatumaan elämässäsi monta kertaa, mutta tärkeää on se, että nouset ylös, sillä matkaa on yleensä pitkästi vielä jäljellä.

Vaikka tuntuisi siltä, että tilanteesta ei ole mitään pakokeinoa kyseisellä hetkellä, tämä ei ole yleensä totta. Saatat kuitenkin ajatella, että olet syvällä kuopassasi, josta et voi päästä pois, sillä toivoa ei ole.

Olet tällöin sokea toivolle, sillä ihmisellä on taipumus korostaa negatiivisia tunteita, joita hän kokee. Jos olomme on huono, teemme kaikkemme saadaksemme tilanteen huonommaksi. Ne, jotka putoavat syvemmälle, voivat silti päästä ylös ja menestyä.

Epäonnistumiset voivat lamaannuttaa. Epäonnistumisen jälkeen tunnemme kipua. Se saa meidät arkailemaan, emmekä uskalla yrittää uudelleen. Kivun toistumista vältellään. Siksi on tärkeää tuntea itsensä, historiansa ja nähdä omien haavoittuvuusmyyttiensä läpi.

Vain sinä voit tehdä henkisen työn, joka tulee tehdä epäonnistumisen jälkeen. Kukaan muu ei voi taittaa sitä matkaa puolestasi. Sinun ei kuitenkaan tarvitse selvitä matkasta yksin.

Voimme selvitä vastoinkäymisistä voittajina ja jatkaa elämäämme rohkeina toimijoina.

Myynti, jos mikä on epäonnistumisten sietämistä. Joissain myynnin lajeissa et pääse tavoitteeseesi kuin kymmenessä prosentissa ja matkan varrella voi olla syviäkin kuoppia. Samoin on lähes kaikissa vaikuttamistehtävissä ja elämässä yleensäkin.

Lukuisat myyntiä kokeilleet ihmiset ovat luovuttaneet jo alkutaipaleella ja jotkut heistä ovat virheellisesti todenneet tämän perusteella, että myynti on sitä ja tätä. Elämä käy vaikeaksi, jos suhtautuu itseensä tai yksittäisiin tapahtumiin liian vakavasti. Ei meistä kukaan sentään ole posliinista tehty. Älä jää tuleen makaamaan. Toimi. Näin voit suhtautua myyntitapahtumaan koulutuksen näkökulmasta.

Joillekin myynnin tyrmäykseksi kokemat vastaväitteet voi ymmärtää hyväksi asiaksi. Olet ainakin saanut huomion. Täysin välinpitämätön asiakas ei esitä vastaväitteitä. Muista, että vastaväite on elämäsi tilaisuus saada asiakas vakuuttuneeksi ja solmimaan kauppa.

Aihetta sivuten:

*Mitä kovemmin he kaatuvat… (The Harder They Fall) on yhdysvaltalainen film noir -tyylinen elokuva vuodelta 1956. Se perustuu Budd Schulbergin romaaniin Kehäketut vuodelta 1948. Humphrey Bogart nähdään siinä viimeisessä elokuvaroolissaan.

*Sodan käynyt Väinö Linna kirjasi lauseen sotaromaaniinsa vuonna 1954. Romaanin alussa luutnantti Autio opastaa nuorta vänrikkiä Kariluotoa joukkueen hyökkäämisessä: ”Älä anna pysähtyä, vaan koita yhteen menoon. Missään tapauksessa ei saa jäädä tuleen makaamaan.”

Ps. Myynnin montuista nousemiseen myyntikoulutukset: https://www.powercompetence.fi/