facebook jako

Myyntityö on tärkeää

Oikeastaan kaikessa on myyntiä vaikka nimitämmekin sitä usein toisilla sanoilla.

Kun esittelemme ideaamme tai neuvottelemme mistä tahansa asiasta on siinäkin myyntiä mukana ja hyvistä myyntitaidoista on aina hyötyä myös sinulle, jonka tehtäviin ei varsinaisesti kuuluisikaan myyntityö. Suomessa ei ehkä vieläkään arvosteta tarpeeksi myynnin tärkeyttä. Liian usein organisaatiot ovat niin tuotteisiin keskittyneitä, että myynti on pakkopaha.


Kun hankitaan liidejä mainonnan avulla ja automatisoidaan toimintoja niin tähän on käytetty usein jo paljon rahaa, aikaa ja vaivaa. On siis entistäkin tärkeämpää, että myyjä osaa asiansa. Tekeekö kaupat sinun vai kilpailijasi myyjä?

Oikeita myyjiä tarvitaan. Kaikkea ei myydä edelleenkään tuloksekkaasti millään muulla tavoin. Myynti tuo rahan ja mahdollistaa kaiken muun. Tarvitaan myynnintekijää on hänen statuksensa tai tehtävänimikkeensä mikä hyvänsä. Myyntikoulutus tähän on entistäkin tärkeämpää.


Myyntitaitoja voi kehittää

Amerikkalainen, nimeltään E. K. Strong, julkaisi jo vuonna 1925 käsitteet: ominaisuudet, hyödyt, vastaväitteiden käsittely ja kaupan päättäminen. Hän keksi myös avoimet ja suljetut kysymykset. Niitä harva myyjä hallitsee vieläkään.

Erityistä oli se, että myyntiä voi oppia.

Se oli uutta yli 100 vuotta sitten. Vielä nykyäänkin jotkut kuitenkin siinä luulossa, että hyväksi myyjäksi vain synnytään, eikä myymistä voi oppia. Kaikilla meistä on mahdollisuus kehittyä oppimalla, oli lähtötaso mikä hyvänsä. Kovaa työtä myynti on. Erään kouluttajagurun sanoja mukaillen;
" kovempaa hommaa ei olekaan, ellei nyt sitten öljypalojen sammutus Texasissa".

Näitäkin asioita käymme läpi myyntikoulutuksissamme.

Myynnin peruspilari on tehdä oikeita asioita

Yhä uudelleen ja uudelleen näkee ja kuulee alan kouluttajien ja myyntiammattilaisten sanomana: Miksi myyntialalla työntekijöiden vaihtuvuus on suuri ja alkuinnostuksen jälkeen useista myyjistä tulee näkymättömiä ja arkoja? Miksi myyjä ei päässyt tavoitteisiin ja hyviin tuloksiin?


Yksi syy ja hyvin usein suurin syy on, ettei myyjä saa tukea, eikä hyvää myyntikoulutusta. Hänelle ei pahimmassa tapauksessa koskaan tule hallinnan tunnetta, jossa hän tietää mitä tekee tuli vastaan mitä tahansa, eikä hänen terve itseluottamuksensa siis koskaan saavuta sitä, mitä myyntityössä tarvitaan. Toinen esimerkki on se, että myyjä käyttää aikansa muuhun, kuin siihen oikeaan myyntityöhön.


Tänä päivänä mahdollisuuksia on kenties enemmän kuin koskaan miten tekee. Henkilökohtaisen myyntityön lainalaisuudet ovat kuitenkin perustaltaan varsin ajattomia.


Myyjän täytyy tehdä mitä myyjän täytyy tehdä

Yleisimpiä myyjän kehitetttäviä kohteet ovat kuunteluhalu, kuuntelutaito, kaupanpäätöstaidot, asenne muutoksiin sekä luovuus ja oikeiden valintojen tekeminen.

Myyjän tehtävänä ei suinkaan ole puhua asiakastaan ympäri, vaan saada hänet vakuuttuneeksi hyödyistä. Myyjän tehtävänä on myös palvella asiakasta ja tavoitteena on aina antaa enemmän mitä lupaa.

Maailman kenties kuuluisin myyntikouluttaja Brian Tracy ihmettelee, miksi moni myyjä on häpeissään siitä, että on myyjä. Luullaan myyjän ammatissa toimimisen liittyvän siihen, ettei muuta työtä ole saanut.

Vaikka sinulla ei olisikaan mitään myyntitaitoja ja uskot, että pystyt oppimaan ne – olet oikeassa.

Huippumyyjät etsivät ja näkevät mahdollisuuksia ja keskittyvät niihin. Parhaimmillaan he pystyvät käsittelemään asiakkaan pahatkin vastaväitteet ostosignaaleina ja silti he eivät tyrkytä.


Myyntikoulutusta saat monilla eri tasoilla ja tavoilla.

* Käytännön myyntioppi saadaan myyntityötä tekemällä. Tähän on kuitenkin vipuvarreksi kannattavaa aina hyvä myyntikoulutus, koska silloin ei tarvitse tehdä niitä lukuisia virheitä joita myyjät tekevät, kun he vain tekevät itseoppien myyntityötä. Pysyt myös ajan tasalla. Useimmat meistä ovat sokeita omille virheilleen ja yliarvoimme tai aliarvoimme helposti tietyt asiat.

* Verkkopalvelussa on kaikki myynnin osaaminen yhdessä paikassa, vuosimaksullakäytettävissä 24 tuntia vuorokaudessa ja 7 päivää viikossa. www.myyntitaito.fi

* Avoimissa myyntikoulutuksissa.

*Tilaamalla kouluttaja toteuttamaan myyntikoulutusta.
Pyydä tarjous koulutuksesta josta on hyötyä pitkään.

* Coachaaminen ja konsultointi kouluttajan avulla. Tähän on monia keinoja.


Yhteistyö alkaa yhteydenotolla

Ystävällisesti
Pauli Vuorio
Puh 050 570 8163
pauli.vuorio@powercompetence.fi